Sluiten
03-06-2021

Ammoniak als koelmiddel is oud, vertrouwd én duurzaam

Samenwerking is dé sleutel tot succes
Alle werkzaamheden worden nóg leuker als er een goede samenwerking is tussen opdrachtgever, aannemer en alle zogenaamde onderaannemers. Het is een cliché, die heel waar is. Een logisch gevolg van goede samenwerking is nog meer samenwerking. En dat leidt dan vaak weer tot innovatie en optimalisatie van processen. In opdracht van Paauw Industrial Refrigeration Solutions heeft Reijnhout Elektro B.V. de besturingskasten mogen leveren voor het nieuwe koelhuis en logistiek centrum van Kivits Goes te Ridderkerk.

Koelen met ammoniak is de energiezuinigste oplossing
De besturing bouwen voor een ammoniak gekoelde installatie is op zichzelf al een inspirerende klus. Ammoniak heeft bijzonder goede eigenschappen voor koeling. Daarnaast is het goed voor het milieu om te koelen met ammoniak. De koudemiddelen worden o.a. gerubriceerd op de mate van milieubelasting. Het Global Warming Potential is een getal waarmee de milieubelasting wordt uitgedrukt. Ammoniak heeft een GWP van 0 en is een natuurlijk koudemiddel. Mede dankzij de ervaring van alle betrokken partijen kan er ook veilig mee gewerkt worden.

Oude techniek en Industrie 4.0
Steeds opnieuw blijkt dat oude techniek ook in de 21e eeuw veel voordelen biedt. Koelen met ammoniak en elektrisch rijden zijn al in de 19e eeuw bedacht en toegepast. Deze oude technieken worden in ons huidige tijdperk moeiteloos gekoppeld aan ultra moderne servo drives, scada systemen en wat al niet meer. De toekomst is van de mensen die de toekomst bedenken. Mogen wij met u meedenken voor uw volgende project? Bel 0113 – 382589 of mail naar info@reijnhoutelektro.nl

© Reijnhout Elektro B.V., 2024 | Website overzicht