Sluiten
18-04-2019

Brandveilig? Reijnhout Elektro B.V. is gespecialiseerd in brandmeld- en ontruimingsinstallaties

Brandveiligheid is de laatste decennia een professioneel vakgebied geworden. Diverse grote branden, zowel in de Benelux als daarbuiten, hebben veel media-aandacht gekregen. Brandpreventie is mede daardoor hoog op de agenda van ondernemers en de overheid komen te staan. Het meest belangrijke is natuurlijk het voorkomen van persoonlijk letsel. Daarnaast zijn het voorkomen van brand en het veilig vluchten bij brand items die direct verband houden met duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Normen in de praktijk
De belangrijkste norm voor beheer, controle en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties is de NEN 2654-1&2: 2018. De normcommissie stelt normen op die tot stand komen door onderzoek naar wetenschappelijke feiten die in het verleden zijn gebleken. Zeer regelmatig worden deze normen geactualiseerd zodat de voortschrijdende kennis kan worden toegepast om ongewenste situaties te voorkomen. Naast veiligheidsnormen van het gebouw zelf zijn er ook normen voor de brandmeldinstallatie. Periodieke keuring en het testen van de brandmeldinstallatie is uiteraard vanzelfsprekend ook opgenomen in deze normen. Een installatie die hopelijk nooit hoeft te werken zal toch getest moeten worden om te kunnen garanderen dat bij het uitbreken van een brand het alarm wordt verspreid.

Expertise en capaciteit
Al meer dan 25 jaar heeft Reijnhout Elektro B.V. een team van medewerkers dat deskundig is op het gebeid van brandmeld- en ontruimingsinstallaties. Jaarlijks worden er meerdere nieuwe systemen aangelegd. De bestaande installaties worden periodiek getest en indien nodig voorzien van modificaties en updates. Bel voor aanvullende informatie of een afspraak 0113-382589.

© Reijnhout Elektro B.V., 2024 | Website overzicht