Sluiten
24-10-2019

Camera’s zijn meer dan alleen een verlengstuk van de ogen

Camera-observatie zorgt voor inzicht en rust
De waarde van het zien en terugzien van bewegingen is in talloze situaties heel belangrijk gebleken. Intelligente camera systemen helpen met het voortschrijdend inzicht in toekomstige gebeurtenissen.
Op afstand kijken wie er voor de deur staat en daarmee communiceren is in Nederland een standaard accessoire aan het worden. Voor een relatief klein bedrag, minder dan € 100,–, is een deurbel met camera verkrijgbaar. Natuurlijk zijn er situaties waarin ook een dergelijke toepassing voordelen oplevert.

Industry4.0 en IoT
Camera-observatie en kunstmatige intelligentie helpen organisaties met het voorkomen van ongewenste gebeurtenissen, of herhalingen daarvan. Er zijn veel functies die door camera’s kunnen worden uitgevoerd. Naast het identificeren en observeren kunnen camerasystemen ook worden ingezet voor detectie en verificatie. Een camera is veel meer dan alleen een verlengstuk van het oog, het is ook een verzamelpunt van belangrijke data, en een belangrijke schakel in de hedendaagse Industry 4.0 generatie waar IoT steeds meer aandacht krijgt en toegepast wordt.

Waarde toevoegen
Een camerasysteem heeft meerdere pro-actieve en preventieve functies. Hierdoor is het niet moeilijk om de toegevoegde waarde van camera-observatie te onderbouwen. Het vroegtijdig signaleren van veranderingen voorkomt desastreuze gevolgen. Camerasystemen worden ook veel gebruikt om op grotere afstand apparatuur en machines te bedienen. Gewenste resultaten worden zonder verlies van tijd behaald, toegevoegde waarde in optima forma dus!

Tijd voor een verhelderend gesprek? Bel nu 0113-382589

© Reijnhout Elektro B.V., 2024 | Website overzicht