Sluiten
10-09-2018

E-installaties van levensbelang voor de vis

E-installaties van levensbelang voor de vis

Mooi artikel in de Industrie Bouw over Kingfish.

Reijnhout Elektro BV uit Hansweert voert alle technische installaties uit voor de nieuwbouw van Kwekerij Kingfish Zeeland in Kats.

Binnen het utiliteitsgebouw voert het bedrijf vooral de gebruikelijke werkzaamheden uit, zoals verlichting, inbraakbeveiliging, data- en telefonienetwerk. De procesautomatisering voor de viskwekerij, die de veiligheid van de vissen moet waarborgen, vergt echter een minder dagelijkse aanpak: in eigen werkplaats maken ze de zestien besturingskasten, die ter plekke worden verdeeld over verschillende schakelruimten. Verder plaatsen ze de elektrische hoofdverdeler van 2500A en brengen maar liefst 25 kilometer aan bekabeling aan tussen de bassins en besturingskasten.

Noodvoorzieningen
Eigenaar Tim Reijnhout: ‘Wij engineerden de volledige procesautomatisering voor de kwekerij en schreven zelf de software en de visualisering aan de hand van de Functionele Omschrijving van Kingfish. Denk bijvoorbeeld aan de grote waterzuiveringsinstallatie die waarborgt dat de vissen zwemmen in schoon water en die controleert op het juiste gehalte aan zuurstof en voeding. Dat luistert heel nauw. Om die reden is er ook een heel systeem van noodvoorzieningen ontworpen. Onderdeel daarvan zijn twee noodgeneratoren met een totaalvermogen van 900 kVA in het pand, die het belangrijkste gedeelte van het besturingsproces overnemen zodra deze onverhoopt uitvalt. Wij verzorgden de aansluiting en de schakeling.’

Lees hier het hele artikel uit de Industrie Bouw over Kingfish.

© Reijnhout Elektro B.V., 2024 | Website overzicht