Sluiten
07-05-2020

E-mobility, CO2 reductie en laadpaaldichtheid

De diversiteit aan brandstof en mobiliteitsoplossingen neemt toe. Het aantal elektrische auto’s groeit harder dan verwacht. Daarmee komen er ook weer nieuwe woorden in gebruik. Recent werd het woord laadpaaldichtheid genoemd. En….het gaat niet goed met de laadpaaldichtheid. Dat biedt weer kansen voor duurzame elektrotechnische installatiebedrijven. Misschien komt er zelfs wel een norm voor de laadpaaldichtheid.

Eerst zien
Voor veel duurzame mogelijkheden geldt: eerst zien, dan kopen. In relatie tot de laadpaaldichtheid geldt: hoe meer laadpalen zichtbaar zijn, hoe groter de kans dat consumenten de aanschaf van een elektrische auto gaan overwegen. Als je ziet dat er altijd een laadpunt in de buurt is, ben je sneller geneigd om gebruik van te maken van een elektrische auto. Reijnhout Elektro B.V. installeert in Zuidwest Nederland laadvoorzieningen aan de lopende band.

Afrekenen
Uit een onderzoek van de Europese organisatie Transport & Environment klik hier voor meer informatie blijkt dat elektrische auto’s in Europa gemiddeld bijna drie keer minder CO-2 uitstoten dan auto’s die op fossiele brandstof rijden. In dit onderzoek is elke factor meegewogen, van ontwerp tot aan recycling. Dankzij dit onderzoek kunnen we afrekenen met de mythe dat elektrische auto’s slechter zijn voor het milieu. Elke kWh die wordt afgerekend bij een laadvoorziening voor e-mobility draagt bij aan koolstofarme economie. (Wanneer) Mogen wij uw laadpaal installeren? Bel vrijblijvend 0113-382589 voor meer informatie of een afspraak.

© Reijnhout Elektro B.V., 2024 | Website overzicht