Sluiten
01-02-2024

Hip alternatief voor ouderwetse melk

Zweedse melkvervanger breidt uit in Zeeland
Zeeland en Zweden hebben klaarblijkelijk een goede relatie. Meerdere kapitaalkrachtige Zweedse organisaties zijn goed vertegenwoordigd in onze provincie. Recent heeft Reijnhout Elektro B.V. in opdracht van Oatly AB de in Zweden ontworpen installatie mogen aansluiten en in gebruik nemen. Het betreft een uitbreiding van de productiecapaciteit voor het produceren van hippe havermelk. Reijnhout Elektro B.V. heeft o.a. een bussysteem geïnstalleerd om de vele afsluiters en kleppen op het juiste moment te laten functioneren. Het is imposant om te zien hoe Oatly in staat is om de omstreden havermelk wereldwijd te vermarkten. De Zweedse melkvervanger is een positieve aanjager van heel veel betrokkenheid en samenwerking, zowel lokaal als internationaal.

Kleine details met grote invloed
Eén van de belangrijkste componenten in deze installatie is het ventieleneiland. Op zich is een ventieleiland een klein detail voor wat betreft de grootte. Het neemt nauwelijks ruimte in, maar is wel van grote invloed op het functioneren van de installatie. De flow vanuit drie grote opslagtanks met elk een inhoud van 100.000 liter wordt in feite in toom gehouden door één ventieleneiland en luchtslangen van slechts 6 mm. De kabelladders en de vele meters besturings- en voedingskabel die moesten worden gemonteerd en aangesloten zijn enorm in verhouding tot de grootte van het pneumatische hart.

Mens, planeet en welvaart
Er wordt veel gedacht, geschreven en gezegd over duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het evenwicht tussen mensen, milieu en welvaart is daarin een belangrijke spil. Plantaardige melkvervangers die worden gefabriceerd zonder dierlijke componenten zijn niet meer weg te denken omdat de milieuvoordelen intussen wel zijn onderbouwd. Ouderwetse melk zal gelukkig ook gewoon verkrijgbaar blijven, want qua gezondheid voor de mens en welvaart voor de maatschappij wegen de voordelen nog steeds zwaarder dan de nadelen. Reijnhout Elektro B.V. hecht veel waarde aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij zijn er dan ook zeker trots op dat we aan dit soort projecten mogen bijdragen. Wil jij ook een trotse bijdrage leveren aan onze projecten? Bekijk dan onze vacatures https://reijnhoutelektro.nl/vacatures/ en maak een afspraak: 0113 382589 of stuur een mail naar tim@reijnhoutelektro.nl!

© Reijnhout Elektro B.V., 2024 | Website overzicht