Sluiten
28-02-2019

Kraanbesturing 100 Tons bovenloopkraan met intelligente functies

Nieuwe kraanbesturing voor 100 Tons bovenloopkraan Hollestelle
Reijnhout Elektro B.V. heeft in opdracht van Hollestelle een nieuwe kraanbesturing met intelligente functies gebouwd voor een 100 Tons bovenloopkraan. Deze bovenloopkraan zal binnen afzienbare tijd in gebruik worden genomen.

Intelligente functies
Het hart van de kraanbesturing is een sterke Siemens PLC van de nieuwste generatie. Er is gekozen voor een robuuste Simatic S7-1500. Met deze PLC worden de hoofd- en hulphijsmotor aangestuurd, evenals de 4 rijmotoren. De Simatic S7-1500 biedt moderne systeemprestaties met een standaardinterface van PROFINET. Tevens is deze PLC perfect geïntegreerd in  de TIA Portal, waardoor de besturing efficiënt kan worden geëngineerd. Vanzelfsprekend is de besturing ook voorzien van een driver van het merk Siemens.

Active Infeed Converter
De stroom die kan worden opgewekt met deze bovenloopkraan wordt teruggeleverd aan het net via een Active Infeed Converter. Hierdoor worden alle draaiuren van de motoren maximaal benut. Het zakken van gewicht levert direct energie op die niet verloren gaat.

Langdurig samenwerken creëert  toegevoegde waarde
Strategisch samenwerken betekent dat organisaties wederzijds bijdragen aan succesvolle projecten. Vertrouwen op kwaliteit en deskundigheid en continu bijscholen zorgt ervoor dat nieuwe technieken betrouwbaar kunnen worden ingezet. Als u wilt weten wat we voor u kunnen betekenen, bel dan gerust 0113-382589 voor een nadere kennismaking.

© Reijnhout Elektro B.V., 2024 | Website overzicht