Sluiten
20-05-2021

Scope certificering is in aantocht

Veilig werken? Reijnhout Elektro B.V. is binnenkort ook Scope 8 én Scope 10 gecertificeerd
Wat is er nodig om veilig te kunnen werken? Iedereen heeft daarvoor verantwoordelijkheid. Als we onszelf en elkaar een goede spiegel voorhouden is het eenvoudig om het juiste gedrag te vertonen. De vragen wat er nodig is en waarom we doen wat we doen zijn heel legitiem. En ook nuttig. En zinvol. Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Veiligheid is in veel gevallen helaas ook nog geen automatisme. En toch is veiligheid een basis discipline die als onmisbaar element deel moet uitmaken van ieder ontwerp. De discipline veiligheid geeft ons namelijk alle vrijheid om zorgeloos veilig te kunnen werken.

Van NEN naar Scope
Nederland heeft geen wettelijke keuringsplicht voor elektrotechnische installaties en arbeidsmiddelen. Verzekeringsmaatschappijen stellen vaak wel voorwaarden voor dergelijke keuringen in de polisvoorwaarden. De NEN 3140 keuring is intussen een hele bekende inspectie geworden. Deze NEN 3140 keuring wordt gaandeweg opgenomen in de Scope 8 inspectie. Tijdens deze keuring wordt met name de arbeidsveiligheid gecontroleerd. Aanvullend is er een Scope 10 inspectie. Deze keuring is bedoeld om elektrisch materieel te beoordelen op brandrisico. Vandaag de dag is het niet verantwoord om ongekeurde installaties en materialen te gebruiken. Het voorkomen van onveilige situaties is veel beter voor onze samenleving dan het blussen van kleine of grote branden met alle nadelige gevolgen van dien. Scope 8 en Scope 10 maken deel uit van een 12-tal certificatieregelingen voor stookinstallaties en explosieveilige installaties.

Expertise en capaciteit
Reijnhout Elektro B.V. bestaat uit een enthousiast team van medewerkers dat deskundig is op het gebeid van ontwerp, installatie en inspectie van elektrotechnische installaties en industriële automatisering. Continu zijn er verschillende opleidingen om de veiligheid, de kwaliteit en de deskundigheid van de hele organisatie op peil te houden. Een leven lang veilig werken gaat gepaard met een leven lang leren en inspecteren. En natuurlijk moeten we ook niet vergeten om in de spiegel te kijken. Maken we het waar? Bel 0113-382589 voor aanvullende informatie en een goed gesprek.

© Reijnhout Elektro B.V., 2024 | Website overzicht