Sluiten
05-10-2018

Slimme energiemetingen van Reijnhout Elektro b.v. voor een optimale Nul kWh

Energieverbruik kan op afstand worden uitgelezen

Energieverbruik, energieprestatievergoedingen, subsidies en efficiënt investeren is een viertal factoren die een grote invloed hebben op de budgetten van organisaties. De huidige openstelling van de najaarsronde SDE+ subsidie zorgt dat veel mensen op dit moment hun tijd investeren in het berekenen van o.a. de haalbaarheid en terugverdientijd van projecten die met stroom- en gasverbruik verband houden.

Nul kWh op de meter
Het ultieme doel van gebouweigenaren is een optimaal beheer van de nodige kilowatts die nodig zijn om gebouwen en apparatuur goed te laten functioneren. Het opwekken van stroom door zon, wind en water te benutten neemt een enorme vlucht de laatste jaren. Deze hernieuwbare energie is bijzonder geschikt voor eigen verbruik. Terug leveren aan het net en opslaan van tijdelijke meeropbrengst is nadelig voor het rendement van de investering. Vandaar dat er momenteel veel wordt gesproken over de optimale Nul kWh.

PDM is een goed begin
PDM is een systeem waarmee het verbruik van stroom per groep kan worden gemonitord. De meterkast die nu nog als black box geïnstalleerd is kan als bron van nuttige data worden gebruikt door het toepassen van een PDM. Power Distribution Monitoring, PDM dus, geeft inzicht in het verbruik van de afzonderlijke fasen en groepen. Door de verkregen data te monitoren en te analyseren kan er een duidelijke matrix worden opgesteld waaruit het energieverbruik per afnamepunt. Een logische vervolgstap is het reduceren van het energieverbruik en vervolgens het inventariseren en selecteren van de juiste hernieuwbare energiebronnen.

Reijnhout Elektro B.V. is een betrouwbare leverancier van energiemanagementsystemen. Een goed resultaat begint met een goed advies voor inventarisatie van de huidige techniek. Als er plannen zijn voor investeringen zijn onze specialisten beschikbaar voor een oriënterend gesprek over de wensen en mogelijkheden. Samen met u bijdragen aan het verduurzamen van de wereld  en de betrouwbaarheid van installaties zien wij als onze taken.

Wat kunnen wij voor u doen?
Bel 0113-382589 of mail naar info@reijnhoutelektro.nl voor meer informatie. Wij staan met raad en d(r)aad voor u klaar.

© Reijnhout Elektro B.V., 2024 | Website overzicht