Sluiten
21-12-2023

Update Laadpalen 2023

Elektrisch vervoer in Zeeland
Regelmatig houden wij u hier op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van laadpalen voor elektrische voertuigen. Het is bijna 10 jaar geleden dat we onze eerste opdracht ontvingen voor het plaatsen van een laadpaal. De ontwikkelingen gaan snel, het aantal elektrische voertuigen op de Nederlandse wegen is ruim 440.000 (Bron RVO). In Zeeland rijden er naar schatting ruim 5000 volledig elektrische auto’s. Relatief gezien staat Zeeland ver onderaan op de ranglijst van elektrische auto’s per provincie. Alleen in Limburg is dit percentage nog iets lager. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de actieradius van de auto’s. En misschien ook wel met de Zeeuwse zuunigheid, waar elke recht geaarde Zeeuw trots op mag zijn.

Elektrificatie voorkomt CO-2 uitstoot
Schreven wij in 2019 in ons nieuwsbericht dat er toentertijd landelijk 42.000 publieke laadpunten waren, op dit moment zijn dat er bijna 150.000. Het beoogde aantal publieke laadpunten voor het magische jaar 2030 is 394.000. Zeeland is goed voor 10.000 publieke laadpunten. Wij zijn er blij mee en ook trots op dat we hier al die jaren aan mogen bijdragen in samenwerking met o.a. Agrisnellaad en Ecotap. Elektrificatie is één van de manieren om CO-2 uitstoot te voorkomen. Transport & Environment becijferde in 2022 dat de CO-2 uitstoot van elektrische auto’s 37 tot 83% lager is dan de uitstoot van auto’s die fossiele brandstof verbruiken. Klik hier om door te linken naar het artikel: https://www.transportenvironment.org/discover/how-clean-are-electric-cars/

Elektrisch rijden geeft rust
Elektrisch rijden is aangenaam stil en dat geeft rust. Ook het laden tijdens een autorit zorgt voor een bepaalde rust. Even een bakje koffie terwijl de auto aan de snellader staat is een prima ontspanning, die ook nog goed te plannen valt. Uiteraard is het helemaal optimaal als de auto geladen kan worden met stroom van de zonnepanelen op het dak thuis of op het werk. Dat scheelt altijd meer dan de helft qua kosten in vergelijking met brandstof tanken, dus dat is ook geruststellend. Bent u ook toe aan een laadpaal? Bel vrijblijvend 0113-382589 voor meer informatie of een afspraak en we leggen het graag in alle rust aan u uit.

© Reijnhout Elektro B.V., 2024 | Website overzicht