Sluiten

Automatisering

Al veertig jaar bouwen we bij Reijnhout Elektro BV aan de meest uiteenlopende technische projecten. Of het nu gaat om een kleine aanpassing of een volledig nieuwe installatie, bij Reijnhout Elektro BV bent u aan het juiste adres!

Ontwerpen/engineering

U heeft een nieuw product, wilt 24 uur per dag kunnen produceren, efficiënter werken of gewoon het systeem vernieuwen. Welke vraag u ook heeft, wij kunnen helpen. Graag komen we langs om samen een oplossing te bedenken. Meedenken doen we namelijk graag. En met alle kennis die we in huis hebben, is er altijd een oplossing te vinden voor uw probleem.

Het ontwerp werken we vervolgens uit in een P&ID en een functionele omschrijving. Met deze documenten staan alle details van het ontwerp duidelijk op papier. Natuurlijk nemen we ook deze stukken met u door, en passen het aan totdat het helemaal naar tevredenheid is.

Tekenen

Hoe groot wordt de besturingskast? Welke componenten moeten erin? En wat gebeurt er met de noodstop? Bij Reijnhout Elektro kunnen we uw ontwerp tot in detail verder uitwerken. Alle gegevens die uit de engineeringsfase komen, ontwerpen wij met de nieuwste tekenprogramma’s. Zo is voor iedereen precies duidelijk wat er gebouwd moet worden, en hoe. Het tekenwerk gebeurt allemaal volgens de geldende Europese machinerichtlijnen zodat u zeker weet dat het goed is.

Montage

Onze ervaren technici gaan graag met uw plannen aan de slag. We hebben jarenlange ervaring met het monteren en in bedrijfstellen van elektrotechnische installaties zoals kabeltracés, verdeelinrichtingen en besturingsinstallaties. Ook voor pneumatiek en instrumentatie zijn er gespecialiseerde medewerkers. We gaan voor kwaliteit en werken daarom tijdens de montage alleen met de beste onderdelen. En dankzij onze eigen werkplaats voor panelenbouw en ons interne magazijn kunnen we snel leveren.

Aan de hand van de tekeningen, monteren we de componenten op het montagepaneel van de besturingskast. Precies volgens het ontwerp. We testen daarna alles eerst in de werkplaats van Reijnhout Elektro BV, en vervolgens bij de klant op locatie. Samen met de klant nemen we ter plekke het product door aan de hand van een controlelijst. Tot slot volgt de oplevering, maar pas als het helemaal naar tevredenheid is.

Programmering

Behalve het bouwen van de besturingskast, gaan we ook graag aan de slag met het programmeerwerk. De PLC (computer) moet de machine immers op de juiste manier aansturen. Aan de hand van het P&ID en de functionele omschrijving, programmeren we de PLC en het HMI (display) met de juiste programmacodes. We testen vervolgens in de besturingskast of het programma goed loopt. Als dat zo is, stellen we het op locatie in bedrijf en doen we eventuele laatste aanpassingen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

T. 0113 – 38 25 89
info@reijnhoutelektro.nl

© Reijnhout Elektro B.V., 2024 | Website overzicht